top of page

Create Your First Project

Start adding your projects to your portfolio. Click on "Manage Projects" to get started

צבעי מדבר באתרי רט"ג (2022)

סוג הפרויקט

פסטיבל שהתקיים בשישה אתרי מורשת וטבע של רט"ג ומשך אלפי מבקרים

שנים

2022 חנוכה

מקום

אשכול | ממשית | מרכז המבקרים מצפה רמון | תל ערד | חי בר יטבתה | עבדת

תפקיד

ייזום | גיוס כספים ושותפויות | הפקה וניהול אמנותי

שישה ימים באתרי רט"ג ברחבי הנגב, שש פריצות דרך קטנות בתולדות הרשות ואינספור חיבורים קהילתיים חדשים

הצורך
אתרי רט"ג לא היו מספיק מחוברים לקהילות שסביבם
רצון להיות שותף בפסטיבל המרכזי "צבעי מדבר" של הרשות לפיתוח הנגב
רצון לפתוח את אתרי הרשות בדרום למגוון קהלי יעד ולהרחיב את מנעד האפשרויות שלהם

האסטרטגיה
אירוע פסטיבלי יומי בכל אתר רט"ג שהתחבר לקהילה המקומית והוביל את האתרים צעד קדימה בחזונם
עבודה צמודה עם מנהלי האתרים, עם אנשי קשר בקהילות הסמוכות ועם קהל התושבים המקומי

שותפים מרכזיים
רשות הטבע והגנים | הרשות לפיתוח הנגב | קרן מיראז' | עיריות דימונה וערד | מחלקות תיירות ועסקים ברשויות סמוכות אתר

רגעים של קסם
במרכז המבקרים של מכתש רמון, שיודע ב12 השנים האחרונות להעביר את המבקרים במסלול מוקצב בזמן שמספר סיפור אחד בלבד - עצרנו את הקרנת הסרטים וקיימנו "לילה של כוכבים": ערב שהוקדש לשמירת שמי הלילה. הקהל שסייר בחללים השונים של מרכז המבקרים פגש את בית הספר לג'אז של מצפה רמון, את בית הספר המקומי לקרקס, וכן יזמים שקיימו תצפיות כוכבים על הגג, אתר שכמעט ולא נחשפים אליו. באחד האולמות, פגשו המבקרים את האקולוגית של הר הנגב ואת מנהל אתרי מזרח הרמון, שהסבירו להם על הדרכים הפרקטיות להימנע מזיהום אור.

הגן הלאומי ממשית רגיל לארח את השוק הנבטי, שהפך לפסטיבל אתני. הצעד שרצינו לעשות יחד הוא החיבור לקהילת תושבי דימונה. יחד עם המתנ"ס המקומי, יצרנו חיבורים ראשונים מסוגם עם מעצבים ויזמים מדימונה, העבריים הגיעו לאתר לראשונה, וחברי בית הספר כולנא למוזיקה מן המזרח ומלאכות מסורתיות פתחו מתחם גדול ומרשים.

האקרופוליס של הגן הלאומי עבדת התחבר לפסטיבל "צלילים במדבר" הוותיק שמנהל מיכאל וולפה חולם החלומות משדה בוקר. קראנו לאירוע "הטרובדורים של עבדת" ושילבנו בחלקים שונים של האתר מוזיקאים שניגנו בו קונצרטים. לרגע, הכל התגשם: העומד במרפסת התצפית יכל לשמוע במרחק את הסקסופון של אלברט בגר, את ההד הקסום של הסינפונייטה מהכנסייה הדרומית, את הפריטות היפות של אלכס פולק על הגיטרה, את המנדולינה הוירטואוזית של רואי דיין.

בפארק אשכול קיימנו אירוע קונספט -"מהחממה לצלחת", שהתמקד בחקלאות ובאוכל המקומי. לצד ההצגה "מרק עוף" שהלהיבה את הילדים, יצר האמן רועי זנתי יעל ענק ויפהפה מפירות וירקות.

חי בר יטבתה הפך ליום אחד למרכז פעילות מרתק, כשהפקח אריק סוכר לקח את הקהל הרחב לסיור מאחורי הקלעים של האתר - חדרי הטיפולים, מתחם צבי המדבר ועוד. המבואה עצמה עברה שדרוג יפהפה, כשאמן גרפיטי צייר את חיות החי בר על עמודים במבואה, והאמנית דליה מטמון מעין יהב יצרה פסיפסים מקסימים שהוצבו מאוחר יותר על הקירות.

את הגן הלאומי תל ערד רצינו למלא בכנענים מתקופת הברונזה הקדומה - אבל סופה רצינית הכניסה אותנו לתוך החאן הכנעני. הפסטיבל הכנעני הראשון אירח את חברי הפורום לארכיאולוגיה ניסויית - שמילאו את החאן במלאכות עתיקות. את כל מה שלא הצלחנו לעשות בפנים - דחינו לאביב, וכך הרווחנו פסטיבל נוסף.

bottom of page